Hele den norske troppen sammen med Kronprinsparet, idrettspresident Zaineb Al-Samarai og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery. Foto: Marte Hoel Romskaug / Norges idrettsforbund
Hele den norske troppen sammen med Kronprinsparet, idrettspresident Zaineb Al-Samarai og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery. Foto: Marte Hoel Romskaug / Norges idrettsforbund

Special Olympics-troppen hedret av Kronprinsparet

Den norske troppen fra Special Olympics fikk møte både Kronprinsparet og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery da de deltok på mottakelse for å markere innsatsen i mesterskapet.

I går var den norske troppen fra Special Olympics i Berlin invitert til mottakelse hos Kultur- og likestillingsdepartementet for å markere den norske innsatsen i mesterskapet. Mottakelsen var hos regjeringens representasjonsbolig.

Special Olympics er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. 7000 utøvere fra 190 land konkurrerte i Berlin fra 17. til 25. juni. Norges delegasjon besto av 43 utøvere som konkurrerte i ti ulike idretter. Norge deltok i badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn.

Møter med kronprinsparet

Kvelden startet med en tale fra kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, før idrettspresident Zaineb Al-Samarai kom med noen fine ord til troppen.

Den norske troppen til Special Olympics var den største Norge noen gang hadde sendt til lekene. Totalt ble det 51 medaljer til de norske utøverne.

Deretter fikk utøverne snakke med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i mindre grupper. Kronprinsparet tok seg god tid til å snakke med utøverne og høre om hvordan mesterskapet hadde vært.

Også Madcon tok turen for å snakke med utøverne, noe de også gjorde før åpningsseremonien i Berlin. Den norske duoen laget den offisielle sangen til mesterskapet, og de opptrådte også på åpningsseremonien.

Kvelden ble avsluttet med et musikals innslag fra Carl-Henrik Nilsen.