Parakompetansebanken

«Idretten skal ha parakompetanse lett tilgjengelig for alle, uavhengig av nivå og rolle», er et av kompetansemålene i parastrategien. Denne nyetablerte Parakompetansebanken er et tiltak som har til hensikt å tilgjengeliggjøre aktuell kompetanse som gjelder trening av utøvere med nedsatt funksjonsevne. Målgruppen er primært trenere.

Foreløpig er innholdet avgrenset til syns- og bevegelseshemmede, da det er Olympiatoppen og Senter for Toppidrettsforskning som har hatt ansvar for utviklingsprosjektet. Tanken er at Parakompetansebanken i fremtid også skal dekke kunnskap innenfor hørsel- og utviklingshemmede, slik at alle fire målgrupper med nedsatt funksjonsevne blir ivaretatt.

Vi håper at innholdet inspirerer og har en praktisk nytteverdi for deg som trener!

Oppstartsarbeidet med Parakompetansebanken ble i 2020 og 2021 delvis finansiert av stiftelsen VI.

Har du innspill eller spørsmål? Kontakt catozahl.pedersen@olympiatoppen.no

Medvirkere til struktur og innhold:

NIF: Tore Buli, Ann Christin Strand og Per-Einar Johannessen

NTNU/SenTif: Øyvind Sandbakk, Julia Baumgart, Guro Strøm Solli, Maja Olsen Østerås, Cecilia Severin og Vemund Øvstehage

NIH: Kathrin Steffen

BHSS: Viljar Aasan

OLT: Yvette Hoel, Elisabeth Eyde, Frode Moen og Cato Zahl Pedersen, prosjektleder

Hvordan navigere i Parakompetansebanken?

Kompetansebanken er bygget opp under fire hovedfaner; Trening, Helse, Utstyr og Utvikling. Under hver av disse fanene er det relevant stoff igjen strukturert i nye faner. For å komme til startsiden eller ett nivå opp, så scroller du til toppen på siden du er på, og trykker på Parakompetansebank (hovedside) eller det faneområdet du er inne på. Trykker du på Paraidrett, kommer du til hovedsiden hvor Parakompetansebanken ligger som et av valgene.