Store smil både hos Victor Goiziou-Andersen og Joakim Hylland. Foto: Marte Hoel Romskaug / Norges idrettsforbund
Store smil både hos Victor Goiziou-Andersen og Joakim Hylland. Foto: Marte Hoel Romskaug / Norges idrettsforbund

Turnere med storeslem i Special Olympics

I dag tok de norske turnerne i Special Olympics hele 18 medaljer: seks gull, sju sølv og fem bronse.

Medaljene haglet over de norske turnerne i Special Olympics i dag. Totalt ble det seks gull, sju sølv og fem bronser på de tre turnerne. Joakim Hylland fra Bærum, Victor Goiziou-Andersen fra Bærum og Lise Møgster fra Øygarden bidro til en skikkelig god avslutning på mesterskapet for Norge sin del.
Totalt ble det tre gull og fire sølv på Andersen, Møgster tok tre gull, et sølv og en bronse, mens Hylland endte opp med to sølv og fire bronse.

– Det føles veldig bra, sier Andersen og slipper løs et jubelbrøl.

Mens Hylland og Andersen til vanlig konkurrerer i Oslo Turnforening, holder Møgster til i Sotra Sportsklubb. Andersen fikk gull for hopp, skranke, bøylehest og frittstående, mens han tok sølv i svingstang, ringer og all-around. Hylland tok sølv i skranke og bøylehest, mens bronsen ble tatt i ringer, frittstående, svingstang og all-around. Møgster tok gull i all-around, skranke og hopp, sølv i frittstående og bronse i bom.

Møgster har hatt en fin tid i Special Olympics.

–Jeg har hatt det gøy. Det har vært emosjonelt også, jeg har grått mye fordi jeg har vært glad og noen ganger stresset. Det beste med å være med var å se andre konkurrere og så klart få OL-gull, sier Møgster.

Special Olympics er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. 7000 utøvere fra 190 land skal konkurrere i Berlin frem til 25. juni.

Lise Møgster kunne slippe jubelen løs.