Far og sønn Øyvind og Terje Ulsrud.
Far og sønn Øyvind og Terje Ulsrud.

Feiring av fellesskap, idrett og inkludering

Denne uken ble historiens første utgave av Norgesleker arrangert på Lillehammer, og det ble et fantastisk arrangement som nå er over for denne gang.

Utøvere med utviklingshemming fra ulike deler av landet hadde samlet seg i OL-byen for å konkurrere i seks ulike idretter: innebandy, klatring, alpint, langrenn, truger og kortbane. 

I fire dager har Kanthaugen, Birkebeineren skiskytterstadion, Håkons Hall, Ungdomshallen og Mjøsa Klatresenter vært fylt med aktivitet, glede og engasjement. Alt dette muliggjort gjennom samarbeidsavtalen med Telenor, et samarbeid som skal styrke arbeidet med Special Olympics Norge og idrett for personer med utviklingshemming. Utøverne har imponert stort, og sammen med publikum har de skapt en fantastisk atmosfære gjennom hele arrangementet.

Stort behov
– Det å få etablert egne leker for denne målgruppen er utrolig bra, sier en svært entusiastisk og blid Terje Ulsrud.

Han var til stede på lørdagens trugekonkurranse under Norgesleker for å støtte og heie på sønnen sin, Øyvind. Terje har selv lang erfaring med engasjement innen idretten og har tidligere arbeidet i Oslo Skikrets, der han spesielt arbeidet med å fremme aktiviteter for personer med utviklingshemming.

Terje kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å arrangere store idrettsarrangementer for utøvere med utviklingshemming i Norge. Han understreker at det ikke bare handler om idrett, men også om det sosiale aspektet.

– Det er tydelig at denne målgruppen elsker å se hverandre. De blir så glade når de får møte hverandre og konkurrere mot hverandre. Fellesskapet de deler er virkelig bare helt fantastisk, sier en rørt og engasjert Terje, mens han legger til:

– Også er de selvfølgelig veldig interessert i idrett og har et enormt konkurranseinstinkt.

IMG_2241.JPGØyvind Ulsrud spurtet inn til en andreplass i B-finalen. 

Idrettsglede
Utøvere, publikum, frivillige og arrangører fikk virkelig oppleve konkurranseinstinkt og fellesskap gjennom alle øvelsene under Norgesleker. Og en person som virkelig trives med å være sosial og aktiv, er Terjes sønn, Øyvind. 36-åringen fra Korsvoll har de siste ti årene trent sammen med faren sin annenhver dag. Dermed får han gjennomført to kondisjonstrening og to styrkeøkter i uka. Terje er ikke i tvil om at sønnen er i god form.

– Han er en veldig allsidig herremann, roser pappa Terje.

Den vennlige 36-åringen fra Oslo har jobbet på Oslo Politikammer i over ti år, men lørdag var det noe annet enn arbeid som opptok han. Denne dagen konkurrerte Øyvind, som representer Koll IL, i trugekonkurransen under Norgesleker.x Med et forrykende tempo på 100-meteren på Birkebeineren skiskytterstadion løp han inn til en sølvmedalje i B-finalen. Selv var han veldig fornøyd med egen innsats.

– Det gikk veldig bra — jeg løp fort til mål, gliser Øyvind.

Han er ikke i tvil om at Norgesleker har vært en positiv opplevelse for han:

– Det har vært veldig gøy, også er det veldig gøy å møte folk, avslutter den karismatiske 36-åringen.