Rabe og Soheib Hammani koste seg under Norgesleker.
Rabe og Soheib Hammani koste seg under Norgesleker.

Rabe (16) flyktet fra bombene og tragediene i Syria — nå finner han gleden i innebandy

I en ny tilværelse, preget av utfordringer og lengsel, fant Rabe Hammani fra Syria et fristed i innebandyen. De siste åtte årene har denne idretten gitt ham fellesskap og glede.

– Dette er virkelig ei solskinnshistorie, sier Anita Skare, lagleder og trener i Ski IL Innebandy, med et smil.

Fluktruten
I løpet av en av de mest dystre periodene under krigen i Syria, hvor flere tusen sivile borgere ble drept, flyktet den ni år gamle gutten Rabe sammen med faren sin, Soheib Hammani, fra den pågående konflikten i hjemlandet i 2015. Den farefulle ferden vekk fra Syria førte dem først til Libya, deretter gikk turen videre fra Libya til Italia med båt, og til slutt med fly til Norge. I Norge endte de opp med å bosette seg i Ski i Nordre Follo Kommune.

I Norge begynte Rabe sin skolegang ved Ski Skole, og etter en stund oppdaget faren hans sønnens store interesse for innebandy. Han tok derfor med seg Rabe på innebandytreninger i regi av Ski IL Innebandy. Dette ble starten på et langvarig forhold mellom Rabe og klubben. De siste åtte årene har 16-åringen deltatt på innebandytrening med klubben en gang i uken.

IMG_2372.jpg

Takknemlig
– Rabe har virkelig funnet sin greie med innebandy. Han trives utrolig godt med det og har knyttet sterke vennskap både til trenere og medutøvere. Vi er svært takknemlige for den positive opplevelsen, sier pappa Soheib takknemlig.

Fra sidelinjen skyter Rabes trener, Ronny Antonsen, inn:

– Innebandy betyr veldig mye for han. Når han kommer ut på banen, blir han virkelig gira, forteller hovedtreneren.

Dette bekreftes også av lagleder og trener Anita Skare.

– Han har funnet gleden i innebandy. Han er med på det som er å være med, smiler Skare.

Tilfluktssted
Innebandyen ble et viktig tilfluktssted for Rabe fra de smertefulle opplevelsene han hadde opplevd i Syria, samt lengselen setter den resterende familien som fremdeles befant seg i et krigsherjet land. Soheib og Rabe hadde nemlig forlatt Soheibs kone, som også var Rabes mor, samt to yngre søsken i hjemlandet Syria.

– Historien er veldig annerledes. Det er ikke så vanlig at far tar med seg ett av barna og reiser fra de andre, sier Skare.

For noen år siden ble familien endelig gjenforent, og nå bor de alle sammen på Langhus i Nordre Follo. Her har de slått seg til ro, hvor Soheib arbeider som skredder på Frogner, og Rabe går sitt første år på videregående. Denne helgen hadde de tatt turen sammen med Ski IL Innebandy til Lillehammer for å delta på Norgesleker.

– Det er veldig gøy å spille kamper, avslutter en smørblid Rabe.