Hans Jakob Skree er fornøyd med bronsemedaljen rundt halsen. Foto: André Høidebraaten
Hans Jakob Skree er fornøyd med bronsemedaljen rundt halsen. Foto: André Høidebraaten

Hans Jakob Skree med badminton-bronse

Hans Jakob Skree fra Karmøy Badmintonklubb brukte et år på å treffe ballen, i går tok han bronse i badminton i Special Olympics.

Hans Jakob Skree fra Karmøy Badmintonklubb avsluttet mesterskapet i Berlin med en flott bronse i badminton-singel.

– Jeg er veldig fornøyd med hele mesterskapet og at jeg fikk med meg en bronsemedalje hjem. Nå er det deilig at vi er ferdige, sier Skree.

Historien om Hans Jakob Skree går tilbake noen år. Etter å ha spilt med funksjonsfriske i noen år, startet mamma Helene Skree for tre år siden en egen unified gruppe i Karmøy Badmintonklubb. Hans Jakob sin søster Heidi Kristine Skree er trener for hele gruppen.

– Det første året han startet på badminton så brukte han et år på å treffe ballen. Han bomma og bomma. Men Hans Jakob er tålmodig, sier Heidi Kristine Skree.

Hans Jakob har ikke samsyn, noe som vil si at han kun kan se med ett øye om gangen. I tillegg har han ADD, og er høyt fungerende barneautist. Han har også dårlig bevegelighet. 

– Derfor har badminton vært fantastisk, for du må nesten bevege deg, sier mamma Helene Skree.

Tidligere i mesterskapet har Skree også konkurrert i dobbel sammen med unified partner Stian Glenne. Der endte de med en fin fjerdeplass.

Special Olympics er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. 7000 utøvere fra 190 land skal konkurrere i Berlin frem til 25. juni.

 

Mamma Helene Skree, Hans Jakob Skree, søster Heidi Kristine Skree og unified partner Stian Glenne. Foto: Marte Hoel Romskaug / Norges idrettsforbund